Тежко ни – това, което влиза в България, трябва да ни притеснява.

...
Тежко ни – това, което влиза в България, трябва да ни притеснява.
Коментари Харесай

Мажд Алгафари за мигрантите: Тежко ни! Хората, които влизат у нас, са с криминално минало

Тежко ни – това, което влиза в България, трябва да ни тормози. Това сподели в предаването „ Тази заран “ Мажд Алгафари, който от години работи с бежанци.

 

„ Хората, които влизат у нас, са с престъпно минало – към този момент имат някакво закононарушение зад тила си. Това е тъкмо тази част от бежанците, които не са мечтани от западните страни “, посочи той.

 

Мажд Алгафари изясни, че когато дадена страна ни връща емигрант, на България не се дава никаква документи дали този човек има някакво досъдебно произвеждане, т.е. дали е престъпно проявен. Според него страната ни не изисква тези досието.

 

„ Не съм работил по последните два случая с експанзия, само че съм осведомен с тях. Става дума за спор сред две груби. Проблемът при арабите е, че са с гореща кръв и скачат по 10 едновременно, а не по един “, разясни той.

 

Мажд Алгафари счита, че не трябва да се съпоставят градовете дали са най-безопасни или по-малко безвредни от позиция на бежанците. Според него е значимо тези произшествия изобщо да ги няма.

 

„ Искам да обърна внимание на нещо друго. Живея в квартал „ Овча купел “ към този момент 10 години и безусловно всеки ден пътувам в градския превоз с хората, които ние одобряваме в страната си. Според мен профила на бежанците някак се промени. Ако преди 3-4 години най-често използваната дума от тях беше Германия и желаеха да продължат пътя си натам, само че в този момент – те са в работно облекло и си носят храна, което значи, че работят по градежите “, разяснява тематиката и арабистът Владимир Чуков.

 

Той описа още, че преди години бежанците са заработвали парите, които заплащат на българските трафиканти, в Турция. Сега обаче картината леко се е трансформирала и тези мигранти работят в България, с цел да продължат пътя си към друга страна в Европа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР